piątek, 23 maja 2014

Warzywa i owoce

Smaki wiosny na ceramce

Uwielbiam warzywa, a wiosna to dla mnie najsmaczniejsza pora roku. Warto zatrzymać ją na ceramice. Kolory farb są tak soczyste jak smaki warzyw. W pracowni jest kilkanaście odcieni zielonych farb, które można ze sobą mieszać, nakładać 1, 2 lub 3 warstwy. Można też nakładać różne odcienie zielonych kolorów na siebie, a wówczas efekt po wypale będzie zupełnie inny.
Pierwszy talerz na zdjęciu pokryty jest białą farbą, ma namalowane w środku kropki, nakładane jedna na drugą oraz położone na obwodzie warzywa, które wcześniej zostały wykonane z gliny, wypalone i pomalowane.
Sezon na truskawki trwa. Ale możecie sprawić, że będzie trwał przez cały rok. 

Te prace wykonali fani arbuzów. Sama do nich należę:) Śniadanie z takiej miseczki jest o wiele smaczniejsze. Greta namalowała dla swojej babci buziaki-arbuziaki na talerzu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz